Το ιατρικό μας κέντρο συνεργάζεται με πρότυπο ανδρολογικό τμήμα εξειδικευμένου εργαστηρίου και πραγματοποιεί τις παρακάτω ειδικές εξετάσεις:

Καλλιέργεια σπέρματος αερόβια/αναερόβια, έλεγχος για μυκόπλασμα, ουρεάπλασμα, χλαμύδια, μύκητες, τριχομονάδες, με κλασσικές μικροβιολογικές ή μοριακές (PCR) μεθόδους.

  • Μέτρηση των σπερματοζωαρίων – κινητικότητα – ζωτικότητα
  • Μορφολογία σπερματοζωαρίων

Η εξέταση ανιχνεύει το ποσοστό σπερματοζωαρίων με κατακερματισμένο γενετικό υλικό (DNA). Το υψηλό ποσοστό σπερματοζωαρίων με κατακερματισμένο DNA αποτελεί από τις βασικές αιτίες υπογονιμότητας η οποία δεν μπορεί να ανιχνευθεί με το σπερμοδιάγραμμα.

Ελέγχεται η λειτουργία των επικουριών αδένων του αναπαραγωγικού συστήματος:
  • Σπερματοδόχες κύστεις (φρουκτόζη)
  • Προστάτης (Όξινη φωσφατάση, ψευδάργυρος, μαγνήσιο, κιτρικό οξύ)
  • Επιδιδυμίδα (καρνιτίνη, α-γλυκοσιδάση)
αποκαλύπτοντας την ύπαρξη φλεγμονών, ελλείψεων απαραίτητων συστατικών του σπερματικού υγρού αλλά και αποφράξεις στον αναπαραγωγικό σωλήνα.

Ανίχνευση αντισπερματικών αντισωμάτων στον ορό αίματος, στο σπερματικό πλάσμα και στην τραχηλική βλέννη που είναι η αιτία υπογονιμότητας σε ένα 5-10% των περιπτώσεων.

Ανιχνεύει δομικές και αριθμητικές ανωμαλίες στα χρωμοσώματα.

Ανίχνευση αριθμητικών ανωμαλιών των χρωμοσωμάτων 13, 15, 16, 17, 18, 21, 22, X και Y των σπερματοζωαρίων με τη μέθοδο FISH (Fluorescence In Situ Hybridization)